Jans hoopt op ommekeer: "Laat Cambuur maar komen"

5 maart 2015, 11:44

PEC Zwolle verloor de laatste vier competitiewedstrijden en is gezakt naar de zesde positie op de ranglijst. Ron Jans, die met de club bij de eerste zeven wil eindigen, hoop dat dat de ommekeer dit weekend komt. Dan ontvangt de bekerwinnaar SC Cambuur.

Jans beseft dat er druk staat op die ontmoeting, maar is niet bezorgd. "Prima, laat Cambuur maar komen", zegt hij vol overtuiging tegen VI. "Wij willen ons voor de play-offs om Europees voetbal plaatsen door bij de eerste zeven te eindigen. Nu staan we zesde, dus we moeten oppassen We moeten nu onze slag gaan slaan, want van de volgende vier wedstrijden spelen we er drie thuis."

De coach wijt de mindere prestaties aan het teleurstellende spel van zijn aanvallers. "Daar loop het momenteel niet goed", ziet Jans. "Als dat gebeurt, ga je achterin ook meer fouten maken. Daarnaast zie je dat spelers toch wat eerder gaan twijfelen na een paar nederlagen."

Tomás Necid kan allicht voor een kentering zorgen. Hij is op de weg terug na zijn voetblessure. Tegen Vitesse viel hij zaterdag al in. "Het blijft elke dag twee minuten langer licht, heb ik begrepen", zegt Jans cryptisch. "En zo is het bij Necid ook. Elke dag komt er een minuut of twee bij, dus per week kan hij het veertien minuten langer volhouden tijdens wedstrijden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen