Twente wil puntenaftrek omzetten in motivatie tegen Willem II

5 maart 2015, 14:49

Alfred Schreuder heeft met FC Twente een uiterst roerige voorbereiding gekend op het uitduel met Willem II van vrijdagavond. Woensdag werd de club bestraft voor het financiële beleid met drie punten aftrek, waardoor de club nu negende staat in de Eredivisie. Sportief gaat het ook niet al te best. Van de laatste vijf duels werd er niet één gewonnen, waardoor de ploeg onder druk staat. Schreuder is met Twente uit op eerherstel.

De puntenaftrek is een fikse domper voor de selectie van de coach. "Het is heel vervelend om daar op deze manier mee te worden geconfronteerd", zegt de coach op de clubsite. "Het is teleurstellend voor iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. We hebben er met de spelers over gesproken en moeten het als selectie snel afsluiten, we kunnen er niet in blijven hangen. We moeten door en dit proberen om te zetten in extra motivatie."

FC Twente leek vorige week tegen NAC Breda eindelijk weer eens een driepunter te kunnen bijschrijven, maar de bezoekers maakten in de slotfase de 1-1. Daardoor nam de onrust toe in Enschede. "Na het gelijke spel tegen NAC willen wij eerherstel", zegt Schreuder. "Tegen NAC, een ploeg die goed verdedigend speelt, krijgen we in totaal tien kansen en gaat het mis in de eindfase van de wedstrijd. In wedstrijden zie je op momenten bijvoorbeeld de onzekerheid in de ploeg komen. De spelers werken hard, maar op het veld gebeurt dat op de momenten nog te weinig samen. Daar moeten wij ze op blijven wijzen en dat blijven herhalen. De spelers moeten het door te ervaren gaan leren."

Twente staat dus behoorlijk onder druk, bij Willem II heerst de rust. De tegenstander van vrijdag is zo goed als veilig in de Eredivisie en kan vrijuit voetballen. "Willem II presteert het hele seizoen constant en speelt eigenlijk altijd hetzelfde voetbal", ziet Schreuder. "Willem II heeft een goed voetballende ploeg, een team dat al wat langer samen speelt en met Armenteros een balvaste spits in huis heeft. Ik verwacht vrijdag een open wedstrijd tussen twee voetballende ploegen."

Als Twente verliest in Brabant, wordt het op de ranglijst ingehaald door de Tilburgers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen