'Twente denkt aan trainerswissel Schreuder-Ten Hag'

6 maart 2015, 08:13

Het is momenteel, op meerdere vlakken, crisis bij FC Twente. De club verkeert op financieel gebied in zwaar weer en kreeg omwille hiervan drie punten in mindering, maar ook de positie van trainer Alfred Schreuder staat onder druk. De keuzeheer van de Tukkers ligt tot medio 2019 vast in De Grolsch Veste, maar er zouden vraagtekens rond zijn functioneren bestaan. Dat meldt De Telegraaf.

Een ontslag van Schreuder zal Twente letterlijk heel duur komen te staan, omdat zijn meerjarige contract in dat geval afgekocht moet worden. De coach heeft een vierjarige verbintenis en verdient ongeveer 800.000 euro op jaarbasis. Desondanks is Erik ten Hag 'serieus in beeld' om komende zomer ten koste van Schreuder hoofdcoach te worden in Enschede.

Ten Hag was eerder als assistent-coach en hoofd jeugdopleidingen verbonden aan Twente. De 45-jarige Haaksbergenaar wist als trainer van Go Ahead Eagles promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen en is sinds 2013 werkzaam als trainer van de beloften van Bayern München. Daar kan hij verlengen, maar de coach zelf sluit een terugkeer naar Nederland als hoofdcoach in de Eredivisie niet uit.

Los van de financiële situatie en de positie van Schreuder ligt de vacature van technisch directeur open bij Twente. Cees Lok is opgestapt en de bij Feyenoord vertrekkende Fred Rutten is in beeld om de nieuwe technische man te worden. Dat wordt wel een lastig verhaal, omdat hij dan heel veel salaris moet inleveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen