Moment van de waarheid voor Stevens: "Er is altijd druk"

6 maart 2015, 08:50

Het wordt voor trainer Huub Stevens een hels karwei om VfB Stuttgart te behouden voor de Bundesliga. Na 23 speelronden zijn Die Schwaben de hekkensluiter van de Bundesliga. Stevens, die de vertrokken Armin Veh in november opvolgde, begon met een 1-4 zege bij SC Freiburg, maar sindsdien werd er in tien duels slechts één keer gewonnen. Vanavond (vrijdag) staat er een cruciaal potje op het menu: de thuiswedstrijd tegen het eveneens laaggeklasseerde Hertha BSC.

"Hoe dichter bij het einde we komen, hoe minder wedstrijden er zijn te spelen en hoe moeilijker het wordt", realiseert Stevens zich in De Telegraaf. Vorig jaar slaagde hij erin om lijfsbehoud te realiseren met Stuttgart, maar dit jaar wordt dat een stuk lastiger. "Bij mijn komst heb ik al gezegd dat het niet zo gemakkelijk zou zijn", aldus de coach. De Duitse krant Bild stelt dat de clubleiding van Stuttgart met Alexander Zorniger al een vervanger voor Stevens op het oog heeft.

Stevens richt zich volledig op het voetbal en de strijd tegen degradatie. "Geloof me, er is altijd druk als je in de Bundesliga werkt. Niet alleen als je onderaan staat, maar ook als je bovenaan staat. Er spelen zo veel dingen waar je geen invloed op hebt. Daarom houd ik me alleen bezig met de dingen die ik wel kan beïnvloeden", aldus de Limburger, die tegen Hertha niet kan beschikken over de geschorste topscorer Martin Harnik.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen