Sparta teleurgesteld: "Hadden grote plannen met Duarte"

6 maart 2015, 11:52

Sparta Rotterdam zag met lede ogen aan dat jeugdspeler Laros Duarte donderdagavond een contract tekende bij PSV. De achttienjarige middenvelder heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de Eindhovense club, waar hij per 1 juli aansluit bij Jong PSV.

Duarte komt vanaf de F1 al uit voor Sparta, maar vertrekt nu dus ineens uit Het Kasteel. "We zijn als club teleurgesteld dat Laros Duarte ons gaat verlaten", zegt bestuurslid technische zaken Leo Beenhakker op de clubwebsite. "We zijn ruim een half jaar bezig geweest om zijn aflopende contract te verlengen, maar helaas zonder resultaat. Het is een talentvolle speler waar we grote plannen mee hadden. Hij trainde al mee met de A-selectie en volgend seizoen was het de bedoeling dat hij definitief deel zou uitmaken van de groep van Alex Pastoor."

Toch geeft Beenhakker ook een positieve draai aan het vertrek van Duarte naar PSV. "Aan de andere kant geeft het wederom aan dat de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam diamantjes blijft afleveren. Het is alleen ontzettend moeilijk om deze langer vast te houden binnen de huidige reglementen die er gelden. Sparta pleit al jaren voor een hogere vergoeding als BVO's spelers weghalen bij een andere Regionale Jeugdopleiding zoals die van Sparta Rotterdam. Dat standpunt blijft ongewijzigd, maar we laten ons niet uit het veld slaan omdat we er van overtuigd zijn dat onze jeugdopleiding voldoende vruchten afwerpt om ons eerste elftal van spelers te blijven voorzien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen