Van den Belt: "Zorgen om Europese licentie FC Twente"

Ger
6 maart 2015, 20:31

Gerald van den Belt, de financieel directeur van FC Twente, vreest dat de veelbeproken financiële problemen ook gevolgen gaan hebben voor de Europese ambities van de Enschedese club. Hij houdt rekening met een scenario waarbij de Tukkers komend seizoen geen Europees voetbal mogen spelen.

Vanwege de financiële wanorde moest Twente deze week drie punten inleveren op last van de licentiecommissie van de KNVB. Als de club bij een volgend meetmoment opnieuw niet aan de eisen in het plan van aanpak voldoet, dreigt een nieuwe puntenaftrek. De UEFA volgt de ontwikkelingen in de Grolsch Veste nauwgezet. Twente zit nog in het bekertoernooi, waarmee een directe plaats in de groepsfase van de Europa League valt te verdienen. Wellicht tevergeefs voor de landskampioen van 2010.

"Ik maak me zorgen om de Europese licentie", aldus Van den Belt in gesprek met FOX Sports. "De UEFA kijkt met ons mee. We moeten daar het nodige verklaren om akkoord bevonden te blijven. Ik heb goede hoop, maar het is zeker een zorg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen