Cocu steunt bekritiseerde Depay: "Goals komen wel weer"

7 maart 2015, 09:18

Memphis Depay lijkt de laatste weken in een wat mindere vorm te verkeren bij PSV, maar Phillip Cocu blijft een rotsvast vertrouwen houden in zijn aanvaller. Volgens de coach is er intern geen kritiek op de buitenspeler, die op 7 februari voor het laatst een doelpunt maakte in de Eredivisie.

Cocu benadrukt in De Telegraaf dat men bij PSV niet ontevreden is over de Oranje-international. "Als zo'n type speler, dat normaal het verschil voor je maakt, twee, drie wedstrijden geen goal maakt, komen dit soort geluiden naar boven. Niet intern, maar extern. Maar het is gewoon een speler met heel veel waarde voor onze ploeg."

De oefenmeester van de koploper tilt niet zwaar aan het feit dat Depay regelmatig balverlies lijdt. "Memphis moet op een manier spelen die bij zijn kwaliteiten past", vindt Cocu. "Hij legt veel risico in zijn spel en is altijd betrokken bij de gevaarlijke situaties in een wedstrijd. Memphis heeft dan wel even geen goal gemaakt, maar dat wil niet zeggen, dat hij niet voor dreiging heeft gezorgd."

Depay, die op vijftien treffers staat, scoorde op 7 februari tegen FC Utrecht voor het laatst. "Die goals komen er gewoon weer, anders zou hij er al niet zoveel gescoord hebben dit seizoen. Ik denk dat het team hem goed op waarde schat en goed benut", zegt de coach. "Voor ons als staf is het belangrijk dat hij in de teamdiscipline speelt als de tegenstander de bal heeft. Als wij de bal hebben, moet hij doen wat van hem wordt gevraagd."

Cocu weet dat Depay de laatste twaalf duels geen assist meer heeft geproduceerd. "Memphis heeft de vrijheid aan de linkerkant. Hij hoeft niet aan de lijn te blijven spelen, want dan komt hij niet in zijn kracht te spelen. Hoewel hij geen assist geeft, is hij wel vaak betrokken bij een doelkans of een doelpoging van ons. Misschien dan niet de laatste bal, maar vaak wel de bal ervoor. Ik denk dat hij buiten zijn doelpunten ook in dat opzicht een heel belangrijke schakel is in ons elftal", aldus de oefenmeester.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen