Rutten ambitieus: "Kunnen ook nog tweede worden"

7 maart 2015, 09:29

Fred Rutten vertrekt na dit seizoen uit Rotterdam-Zuid, maar hoopt zijn periode bij Feyenoord wel met een positief gevoel af te sluiten. De oefenmeester wil met zijn team graag een fraaie eindsprint inzetten, te beginnen met een zege op NAC Breda. "Theoretisch kunnen we ook nog tweede worden", weet Rutten.

Hij heeft er vertrouwen in dat hij zijn laatste maanden bij Feyenoord positief gaat afmaken. "Daar heb ik alle vertrouwen in", zegt hij tegen De Telegraaf. "Tegen AS Roma kregen we een aardige tik, daarna dacht iedereen dat Feyenoord zou verliezen van FC Utrecht. Toch is het ons gelukt om daar een punt te halen. Dat toont voor mij de veerkracht aan van het elftal."

Rutten ziet dat het na de winterstop een stuk moeizamer gaat bij Feyenoord. "Het heeft gewoon een rol gespeeld dat we in Europa zo ver zijn gekomen", denkt hij. "Als je in Europa grote wedstrijden speelt struikel je in de competitie of laat je her en der een paar steken vallen. We hebben voor de winter een heel goede fase gehad. Ondanks die struikelingen vind ik dat deze club elk jaar moet strijden om een plek die meteen recht geeft op Europees voetbal."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen