Dost wilde naar Feyenoord: "Had er hartstikke veel zin in"

7 maart 2015, 09:48

Bas Dost zinspeelde afgelopen zomer op een transfer naar Feyenoord. De aanvaller van VfL Wolfsburg zat toen nog op een dood spoor bij de Duitse club en had wel oren naar een overstap naar Rotterdam-Zuid. De transfer vond echter geen doorgang, omdat de clubs niet tot een akkoord kwamen. "Dat het niet doorging, was in eerste instantie een geldkwestie."

Dost is inmiddels een fenomeen in Duitsland en scoorde dit jaar al dertien keer. Vrijdag werd hij nog uitgeroepen tot speler van de maand in de Bundesliga. Het had allemaal anders kunnen lopen, als Dost naar Feyenoord was vertrokken. "Ik wilde wel naar Feyenoord'', zegt de 25-jarige aanvaller in het AD. "Maar ik heb het idee dat Wolfsburg mij nooit echt heeft willen laten gaan. Simpelweg omdat ze wisten dat ik kan wat ik nu laat zien."

Hij zat afgelopen zomer nog met Feyenoord-directeur Martin van Geel en trainer Fred Rutten om tafel om een transfer te bespreken. "Voor dat gesprek had ik er helemaal geen oren naar, maar daarna had ik er hartstikke veel zin in. Dat het niet doorging, was in eerste instantie een geldkwestie. Wolfsburg wilde me niet verhuren, dus moest Feyenoord me kopen. Wat ook meespeelde was dat ik terugkwam van een blessure en ervan overtuigd was dat ik hier nog kon slagen."

Dost hoefde zelf de definitieve keuze echter nooit te maken. Dit omdat Wolfsburg-directeur Klaus Allofs liet weten dat een overstap niet bespreekbaar was. "Maar als Allofs had gezegd 'je mag hem hebben', dan had ik bij Feyenoord gespeeld. Deze winter is het contact met Feyenoord verwaterd. Het had het ook geen zin meer, omdat ze wisten dat ik hier zou gaan spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen