Middenvelder Väyrynen naar La Galaxy: "Heel blij met hem"

7 maart 2015, 12:26

Mika Väyrynen gaat een avontuur in de Verenigde Staten aan. De oud-middenvelder van sc Heerenveen en PSV heeft een contract getekend bij Los Angeles Galaxy, zo maakt de Amerikaanse club bekend. Hij komt over van HJK Helsinki.

De inmiddels 33-jarige middenvelder is een echte aanwinst voor LA Galaxy, zo vindt trainer Bruce Arena. "Mika is een ervaren speler, een extra toevoeging voor ons middenveld", zegt hij op de clubsite. "We hebben zijn vaardigheden tijdens de voorbereiding op ons seizoen kunnen zien en hebben er vertrouwen in dat hij een bijdrage zal leveren aan het team. We zijn heel blij met hem." De 59-voudig Fins international krijgt na dit seizoen concurrentie van Steven Gerrard, die dan aansluit bij LA Galaxy.

Väyrynen begon zijn loopbaan in eigen land bij FC Lahti en FC Jokerit. De middenvelder ging vervolgens aan de slag bij sc Heerenveen, waar hij een transfer naar PSV verdiende. In Eindhoven werd hij geen dragende speler, waarna hij terugkeerde in Friesland. Daarna speelde hij ook nog voor Leeds United en HJK Helsinki.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen