Van Gaal kijkt uit naar kraker tegen Arsenal: "Een finale"

7 maart 2015, 16:54

Louis van Gaal lijkt met Manchester United dit seizoen naast de Premier League-titel te grijpen en dus is een bekersucces zeer welkom voor de huidige nummer vier van de competitie. Maandag neemt de ploeg het op tegen Arsenal, in de kwartfinale van de FA Cup. Een kraker van jewelste die wel eens bepalend zou kunnen zijn voor de rest van het seizoen, zo denkt Van Gaal.

Arsenal staat derde in de competitie, maar Man United zit met één punt minder op het vinkentouw. "Arsenal en Man United staan dichtbij elkaar en dus kunnen we deze wedstrijd bijna zien als een finale", blikt de coach op de clubsite vooruit op het treffen met The Gunners. "Het is een grote wedstrijd tussen twee goede teams. Ik hoop dat we een geweldige wedstrijd gaan zien."

De manager van The Red Devils denkt dat de wedstrijd cruciaal is. "Ik denk dat als wij hen verslaan, we een grote dreun uitdelen. Andersom is dat natuurlijk ook het geval. Het is een ongelooflijk belangrijke wedstrijd, niet alleen voor de FA Cup, maar ook met het oog op de competitie."

Bij Arsenal staat Arsene Wenger nog altijd aan het roer. Van Gaal heeft veel respect voor zijn collega. "Wat hij heeft gedaan vind ik geweldig", zegt de oud-bondscoach van Oranje. "Zoiets kan alleen in Engeland, waar managers nog lang verbonden blijven aan een club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen