Bayern wint moeizaam, Wolfsburg onderuit in Augsburg

7 maart 2015, 17:24   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 00:50

Bayern München heeft voor de vijfde keer op rij een competitiewedstrijd in drie punten om weten te zetten. De formatie van Pep Guardiola won de uitwedstrijd bij Hannover 96 met 1-3, al kwam het voor rust nog wel met 1-0 achter. De koploper staat nog steviger bovenaan, omdat VfL Wolfsburg vanmiddag (zaterdag) verloor. FC Augsburg was met 1-0 te sterk voor de ploeg van Bas Dost. Hamburger SV en Borussia Dortmund hielden elkaar in evenwicht: 0-0.

Die treffer kwam niet geheel uit de lucht vallen. Bayern maakte een tamme indruk en wist niet veel kansen te produceren. Toch stelde de koploper snel orde op zaken. Drie minuten na de openingsgoal schoot Xabi Alonso zijn team met een prachtige vrije trap op gelijke hoogte.

Na de pauze probeerde Bayern zich te ontdoen van Hannover en daarvoor had de ploeg een discutabele penalty nodig. Robert Lewandowki werd na een kwartier spelen in de tweede helft in het gezicht geschopt, waarna de arbiter naar de stip wees. Niet Arjen Robben, maar Thomas Müller nam ditmaal plaats achter de bal. De Duitser verzilverde het buitenkansje en schoot koel raak. Müller besliste het duel een kwartier voor tijd zelf, door met het hoofd voor de 1-3 te tekenen. Kort voor tijd raakte Robben met een vrije trap nog de lat. De topscorer van de Bundesliga scoorde dus niet en blijft daardoor op zeventien competitiegoals steken.

Schalke 04 herstelde zich vanmiddag prima hersteld van de zeperd tegen rivaal Borussia Dortmund van vorige week. De formatie van Roberto Di Matteo, die de laatste drie wedstrijden niet won, stond met rust al 2-0 voor. Christian Fuchs scoorde na twaalf minuten de openingsgoal, waarna Max Meyer kort voor de pauze de marge verdubbelde. De negentienjarige middenvelder, die lang niet altijd speelminuten krijgt van Di Matteo, liet na de pauze nogmaals van zich spreken. In de 54ste minuut scoorde hij de 3-0. Hoffenheim deed in de persoon van Kevin Volland nog wel wat terug, maar genoeg voor een resultaat was dat niet: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen