Kane leidt Tottenham Hotspur naar zege op QPR

7 maart 2015, 18:10   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 01:12

In de Engelse Premier League heeft Tottenham Hotspur zaterdag drie punten bijgeschreven, door op bezoek bij stadgenoot Queens Park Rangers met 1-2 te winnen. Harry Kane was met twee doelpunten de man van de wedstrijd namens The Spurs.

Kane bracht Tottenham Hotspur in de 34ste minuut aan de leiding op Loftus Road in Londen. De goalgetter kopte raak uit een vrije trap van Andros Townsend. Vijf minuten eerder had het niet veel gescheeld of Queens Park Rangers was voor eigen publiek op 1-0 gekomen. Uit een vrije schietkans raakte Charlie Austin de lat.

Kort na de doelwissel trof voormalig Ajacied Christian Eriksen eveneens het aluminium. Een afstandsschot van de Deen eindigde tegen de paal en de rebound was niet besteed aan Kane, die wel buitenspel stond. In de 68ste minuut maakte de Engelse aanvaller dan toch zijn tweede van de middag. Op het moment dat QPR meer risico ging nemen, sloeg Tottenham toe in de tegenaanval. Na een lange pass van achteruit van Ryan Mason had Kane een vrije doortocht naar het QPR-doel, waarbij hij doelman Robert Green omspeelde en vervolgens de 0-2 - zijn zestiende competitiegoal van het seizoen - binnen schoot. Met een poging vanaf de rand van het strafschopgebied bracht Sandro een kwartier voor tijd de spanning terug, maar meer dan een aansluitingstreffer zat er niet in voor QPR.

Door de winst neemt Tottenham de zesde plek in de Premier League over van het Southampton van manager Ronald Koeman. Na 28 duels hebben The Spurs één punt meer dan The Saints, vijftig om 49. QPR staat met 22 punten achttiende en dus onder de rode streep.