Ook Paris Saint Germain op schot in Frankrijk

7 maart 2015, 19:40   Bijgewerkt: 7 maart 2015, 20:51

In navolging van Olympique Marseille heeft ook Paris Saint Germain een ruime zege geboekt in de Franse Ligue 1. De formatie van coach Laurent Blanc won zaterdag in het eigen Parc des Princes met 4-1 van laagvlieger RC Lens. Marseille zegevierde vrijdag met 1-6 bij Toulouse.

Paris SG domineerde de eerste helft tegen Lens, maar wist dat pas op slag van rust in de score uit te drukken. Een vrije trap van David Luiz in de 43ste minuut werd door Ahmed Kantari van richting veranderd, waardoor Lens-keeper Rudy Riou kansloos was.

Zlatan Ibrahimovic verdubbelde na precies een uur spelen de voorsprong, door een penalty te benutten. De elfmetertrap werd toegekend na een overtreding van Baptiste Guillaume op Gregory van der Wiel. Yoann Touzghar bracht in de 68ste minuut de spanning terug, maar in de slotfase liep Paris SG alsnog uit naar een ruime marge. Blaise Matuidi tekende in de tachtigste minuut voor de 3-1, twee minuten later legde Javier Pastore de eindscore vast op 4-1. Van der Wiel was in blessuretijd dicht bij de 5-1, maar zijn inzet raakte de lat.

Paris SG komt door de winst op 56 punten en neemt daarmee de koppositie over van Olympique Lyon. Dat team heeft 54 punten, maar gaat zondag nog wel op visite bij Montpellier. Marseille staat derde met 53 punten. Komende woensdag gaat Paris SG op visite bij Chelsea voor de return in de achtste finales van de Champions League. Het thuisduel eindigde in 1-1.