Kampioenswaardig PSV legt Go Ahead op de pijnbank

7 maart 2015, 20:29   Bijgewerkt: 7 maart 2015, 21:00

PSV heeft de thuisnederlaag tegen Ajax van vorige week meteen overtuigend weggepoetst. In Deventer won het, dankzij drie goals in de eerste helft, op kampioenswaardige wijze van een slap Go Ahead Eagles. De thuisploeg werd op alle fronten overlopen en had vrijwel niets in te brengen. Eindstand in Overijssel: 0-3.

De Eindhovenaren staan fier bovenaan en verkeren dit seizoen in bloedvorm. Toch werd de topper tegen Ajax in eigen huis verloren, terwijl PSV op voorhand door iedereen als favoriet werd betiteld. 'Wij zijn onverstoorbaar', gaf Jeffrey Bruma echter al snel aan na de nederlaag. Dat moest het elftal van trainer Philip Cocu dan wel gaan bewijzen op bezoek bij de Eagles, want meteen een volgende misstap zou de titelstrijd misschien dan toch nog in gevaar kunnen brengen. Go Ahead leek voorafgaand aan het duel echter een perfect slachtoffer. Het won slechts één van zijn laatste vijf thuiswedstrijden en ging vorig weekend in de slotfase onderuit bij hekkensluiter FC Dordrecht.

Zoals gezegd waren de Eagles nog wel gevaarlijk na rust, maar het krachtsverschil was te groot. De kansen die de thuisploeg kreeg bleven onbenut en ondanks slordige passes aan de kant van de Eindhovenaren, bleef PSV sterker. Het combineerde makkelijk en de organisatie stond, met name dankzij Bruma en Nicolas Isimat-Mirin, vrij goed. Dankzij de zege in Deventer blijft PSV de absolute koploper, met veertien punten voorsprong op de achtervolger uit Amsterdam. Ajax speelt zondag in eigen huis tegen Excelsior. Go Ahead blijft door de nederlaag steken op de vijftiende plek, net boven de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen