RKC wint weer eens, Sparta dieper in de put

7 maart 2015, 21:48

Na zeven wedstrijden waarin slechts één punt werd gepakt, heeft RKC Waalwijk eindelijk weer een driepunter gescoord in de Jupiler League. De hekkensluiter won zaterdag in het eigen Mandemakers Stadion met 2-1 van Sparta, dat al weer voor de vierde keer op rij onderuit ging.

Even leek RKC weer zonder overwinning te blijven. Arsenio Valpoort bracht de Brabantse formatie, sinds kort onder leiding van Peter van den Berg als opvolger van de vertrokken Martin Koopman, kort na de doelwissel wel aan de leiding. Maar Sparta kwam in de 88ste minuut via Romano van der Stoep op gelijke hoogte. Derwin Martina zorgde er in blessuretijd voor dat de fans in Waalwijk toch konden juichen, door de eindstand op 2-1 te bepalen.

RKC blijft ondanks het verlies laatste in de Jupiler League. De achterstand op nummer negentien Helmond Sport bedraagt nu zes punten, maar de provinciegenoot gaat maandag nog op visite bij Jong PSV. Sparta staat achtste en zal snel met de negatieve reeks moeten breken, wil het niet naast deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie grijpen.