PEC Zwolle tankt zelfvertrouwen tegen Cambuur

7 maart 2015, 22:45   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 01:36

In de eerste helft ging het nog gelijk op, maar na rust liet PEC Zwolle weinig over van SC Cambuur. Na vier verloren wedstrijden maakte de ploeg uit Zwolle veel goed, door Cambuur met 6-1 te verslaan. De grote man aan de kant van PEC was Stefan Nijland, die als invaller drie goals maakte. Zijn laatste treffer was er een om in te lijsten, hij verraste doelman Nienhuis en schoot prachtig raak.

Wel waren de bezoekers iets sterker, maar de eerste goal viel aan de andere kant. Drost ving een half weggewerkte voorzet van Lukoki goed op, bleef rustig en haalde goed uit. De goal was iets tegen de verhouding in, maar voor PEC leek het als een bevrijding te voelen. De ploeg kon het blijkbaar nog en een paar minuten later was het al 2-0. Van der Werff schoot een vrije trap prachtig raak en liet de goed keepende doelman Nienhuis kansloos.

Cambuur deed nog wel wat terug via de goed ingevallen Rosheuvel, maar PEC bleef sterk en aanvallend spelen. Dat resulteerde in een vijfde treffer, opnieuw via Nijland. Hij werkte op aangeven van Drost de bal binnen, waarmee hij zijn tiende goal van het seizoen liet noteren. Zijn elfde kwam er ook en dat was zonder twijfel de mooiste. Hij zag Nienhuis iets te ver voor zijn goal staan en probeerde het met succes.

Die goal gaf het duel het einde dat het verdiende. Na de 3-0 speelde PEC weer zoals we dat een tijdje gewend waren. Door de overwinning is er nog aansluiting met de subtop en zijn de vier opeenvolgende nederlagen vast snel weer vergeten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!