Lodeweges spreekt van 'giga-belangrijke overwinning'

8 maart 2015, 12:19

SC Heerenveen-coach Dwight Lodeweges sprak met het oog op deelname aan de play-offs om Europees voetbal van een 'giga-belangrijke overwinning' van zijn elftal in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1). Hierdoor is het gat naar nummers acht FC Twente en SC Cambuur opgelopen tot acht punten.

"Dit is heel belangrijk, acht punten is veel", aldus Lodeweges bij FOX Sports. "Voor ons is het mooi dat we deze, op weg naar de thuiswedstrijd tegen Ajax, winnen. Dan kunnen we proberen daarvan een feestje te maken. Of de zege verdiend was? Op basis van de eerste helft niet, wel op basis van de tweede. Daarin hadden we nog meer goals kunnen maken. We hebben vorige week een tikkie gehad tegen Excelsior (3-0 verlies, red.) en ik denk dat dit een beetje doorwerkte naar dit weekend. Tactisch stond het niet goed in de eerste helft, we stonden te ver uit elkaar. Daardoor werd het een hardloopwedstrijd en konden we nooit druk op de bal zetten. Na rust was dat een stuk beter."

SC Heerenveen verloor Simon Thern en Lerin Duarte met blessures. Laatstgenoemde maakte in Den Haag zijn rentree van een kwetsuur aan de hamstring. "Van Duarte dachten we dat hij compleet fit was. Hij was al weer anderhalve week volop aan het trainen, het was verantwoord om hem te laten spelen. Hoe het met Thern is, weet ik niet. Hij liep net rond alsof ie heel nodig naar de WC moest. Hij heeft last van zijn rug", aldus Lodeweges.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen