Van de Looi: "Dit is een heel grote opluchting"

8 maart 2015, 15:35

"Of dit een opluchting is? Wat denk je zelf? Natuurlijk is dit een opluchting, een heel grote. Geen twijfel", sprak FC Groningen-coach Erwin van de Looi na de 2-0 thuiszege van zijn elftal op FC Dordrecht bij FOX Sports. "Het was een zware bevalling, vooral wat betreft de tweede helft."

"Voor rust hebben wij vijf grote kansen gekregen en daarvan benutten we er één. Daardoor blijf je na de pauze lang voetballen met een 1-0 voorsprong en dan merk je dat er een soort van angst en voorzichtigheid in de ploeg sluipt. Dat proefde je bij iedereen. Zo van 'het zal toch niet net als tegen ADO Den Haag, vorige week' (1-1, red.)", aldus Van de Looi.

Deze keer hield Groningen wel stand en in blessuretijd werd het zelfs nog 2-0 dankzij Tjaronn Chery. En dus won de equipe uit de Martinistad weer eens na vijf duels in de Eredivisie. "Dat we goed kunnen voetballen, is duidelijk", vervolgde Van de Looi. "Maar vertrouwen is een wezenlijk onderdeel. Daar kunnen we lang over praten, maar uiteindelijk is er geen betere boost voor het vertrouwen dan winnen en drie punten pakken."

"De wereld ziet er weer zonnig uit. We blijven realistisch en weten dat de tweede helft niet goed was. Dat moet beter, maar gaat ook beter. Want we krijgen meer vertrouwen en dus gaan we ook beter voetballen", besloot Van de Looi.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen