Dijkhuizen: "Het is wel weer een goede teamprestatie"

8 maart 2015, 18:06

Lang mocht Excelsior hoop koesteren op een puntje in de uitwedstrijd tegen Ajax, maar door een doelpunt van Anwar El Ghazi in de slotfase gingen de Kralingers met 1-0 ten onder in de Amsterdam ArenA. Trainer Marinus Dijkhuizen neemt zijn ploeg niets kwalijk.

"We hebben het defensief geweldig gedaan. We hebben heel gedisciplineerd verdedigd, zonder veel overtredingen en gele kaarten", sprak Dijkhuizen na afloop van het verlies tegen Ajax tegen FOX Sports. "Ik had het gevoel dat er wel een puntje te halen viel, maar ik hield wel in mijn achterhoofd dat de goal altijd kan vallen bij Ajax in het laatste kwartier, als ze extra kwaliteit brengen. We hebben niet veel gecreëerd en speelden wat gehaast, maar uiteindelijk is het toch wel weer een goede teamprestatie."

Toch hield Excelsior zich wéér goed staande in een pittige uitwedstrijd. "De verbazing hierover is wel voorbij. Het vertrouwen is er. We ging hier niet heen met een schoolreisgevoel, we wilden hier wat halen", aldus Dijkhuizen. "ik zat wel rustig op mijn stoel. Het stond als een huis, we gaven weinig weg. Je weet dat hij kan vallen, maar het zat er toch niet echt aan te komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen