Emoties bij Chery: "Dit moment was echt voor hem"

8 maart 2015, 21:56

Het was een zeer emotionele week voor Tjaronn Chery. De middenvelder van FC Groningen kreeg vrijdagochtend te horen dat een goede vriend van hem overleden was bij een auto-ongeluk. Chery maakte zondagmiddag de 2-0 tegen FC Dordrecht en droeg deze op aan zijn vriend. "Ik ben blij dat ik iets moois terug kon doen", zegt de geëmotioneerde speler.

Chery kreeg het hartverscheurende nieuws twee dagen voor de wedstrijd te horen. Hij twijfelde eerst, maar wilde wel spelen tegen Dordrecht. "Het zijn heel heftige dagen, maar ik moest spelen want ik weet zeker dat hij dat ook wilde. Ik heb voor hem gespeeld, hem vrijdag beloofd dat ik voor hem een doelpunt zou maken en ben blij dat ik iets moois terug heb kunnen doen. Hij keek altijd naar al mijn wedstrijden en deze wedstrijd heeft hij van boven meegekeken", aldus de Groningen-speler op de clubwebsite.

Het doelpunt van Chery was een ultiem eerbetoon aan zijn overleden vriend. "Ik ging langs de tegenstander en zag de keeper en een medespeler bij het doel staan. Er ging van alles door me heen en met zoveel woede schoot ik de bal erin. Het moest zo zijn, dit moment was echt voor hem", stelt de doelpuntenmaker, die een speciaal bedrukt shirtje aan het publiek toonde. "Al mijn ploeggenoten waren emotioneel, zelfs de scheidsrechter zei dat hij het een mooi gebaar vond en gaf me geen gele kaart. Ik ben trots op mijn teamgenoten en ook op de supporters die me heel erg hebben gesteund. Dat zegt denk ik genoeg over deze club en hoe onze groep in elkaar steekt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen