Munsterman voelt zich als een koning zonder land

8 maart 2015, 23:56

De ellende stapelde zich de afgelopen weken op bij FC Twente en voorzitter Joop Munsterman was duidelijk de kop van Jut. De preses van de Tukkers, die aan het einde van het seizoen terugtreedt, trekt het boetekleed aan voor de beleidsfouten die de afgelopen jaren gemaakt zijn. "Natuurlijk ben ik schuldig. Uiteindelijk is er maar één verantwoordelijk en dat ben ik."

Twente kampt met flinke financiële problemen en kreeg daarom deze week drie punten in mindering van de KNVB. RTV Oost berichtte zondagmiddag dat Munsterman vroegtijdig zou vertrekken bij de Enschedese club, maar dat ontkent de voorzitter met klem. "Dat is volstrekte onzin. Ik maak keurig het jaar af", aldus Munsterman tegen de NOS.

"Als een voorzitter of directeur vertrekt, is hij koning zonder land en dat ben ik natuurlijk", vervolgt de Twente-preses. "Mijn rol is uitgespeeld. Dat is duidelijk. Ik ben nog een half jaar voorzitter, maar blijf in een steeds kleinere rol. Ik ben niemand tot last en probeer de raad van commissarissen en het managementteam te helpen waar ik kan. Maar ik ga geen beleid meer maken."

Aldo van der Laan neemt de voorzitterstaken over van Munsterman, Gerald van den Belt is sinds 1 februari werkzaam als algemeen directeur. Deze twee personen ontfermen zich sindsdien over de woordvoering. "Daar moet ik niet doorheen babbelen", stelt Munsterman. "Als het over de toekomstplannen gaat, komt de nieuwe voorzitter in beeld. Ik loop nog een half jaar mee en help waar ik kan, maar Aldo van der Laan is natuurlijk de voorzitter van de toekomst. En Van den Belt en de mensen van het managementteam zijn de operationele mensen."

Munsterman ging ook nog nader in op de puntenaftrek. "We hebben een afschrijvingsmethodiek toegepast waarmee de KNVB niet akkoord ging. Aangezien we al eerder twee waarschuwingen hebben gehad, kregen we nu drie punten in mindering", aldus de voorzitter, die sinds 2004 aan het bewind staat in Enschede. "We hebben het hartstikke moeilijk. We hebben goede dingen gedaan en fouten gemaakt met aankopen. Wellicht hadden we dit jaar geen aankopen moeten doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen