Robben over Guardiola: "Hij is geobsedeerd door het spelletje"

9 maart 2015, 13:06

In aanloop naar de Champions League-return tegen Shaktar Donetsk laat de UEFA op haar website enkele Bayern-spelers aan het woord over coach Josep Guardiola. De Spanjaard is één van de meest succesvolle coaches van deze eeuw en onder meer Arjen Robben is vol lof over de voormalig verdediger.

Robben benadrukt dat hij onder Guardiola een betere voetballer geworden is. "Mijn gevoel is dat ik onder hem stappen gezet heb in mijn ontwikkeling, vooral wat betreft het positie kiezen. Ook in variatie, soms speel ik op andere posities. Daar moet ik dan zoeken naar ruimte om mijn acties te kunnen maken. Vanuit daar moet ik kijken of ik kan scoren, een voorzet kan geven of op een andere manier belangrijk kan zijn."

Volgens Robben steekt Guardiola, sinds de zomer van 2013 coach van Bayern München, veel tijd en energie in de veldbezetting van zijn spelers. "Daar geniet ik van. Guardiola is helemaal geobsedeerd door het spelletje en zijn doel om het team nog beter te maken. Het is heel mooi om daar deel van uit te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen