FC Porto zonder Colombiaanse topscorer in CL

9 maart 2015, 15:31

Zonder Jackson Martinez moet FC Porto proberen om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. De Colombiaanse spits, dit seizoen goed voor zeventien goals in de competitie en zes in het miljoenenbal, heeft een dijbeenblessure overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Braga.

De verwachting is dat Martínez zo'n drie weken aan de kant staat. "Dat is een flinke aderlating", geeft middenvelder Casemiro toe in aanloop naar de Champions League-return tegen FC Basel. "Maar ik weet zeker dat degene die hem vervangt, zijn uiterste best zal doen." Dat hoopt ook Julen Lopetegui, de coach van de Portugese topclub. "Blessures moet je accepteren, daarmee moet je kunnen omgaan", aldus de oefenmeester.

De heenwedstrijd tegen FC Basel, drie weken geleden in Zwitserland, eindigde in 1-1. Hierdoor is alles nog mogelijk, weet Lopetegui. "We zijn zonder ticket aan dit avontuur begonnen en hebben ons via de play-offs geplaatst voor de Champions League. Nu staan we hier en willen we naar de kwartfinale."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen