Hattrick voor Conte: weer coach van het jaar in Italië

9 maart 2015, 18:13

Antonio Conte heeft voor de derde keer op rij beslag gelegd op de 'Panchina d'Oro' (de Gouden bank), de prijs voor coach van het jaar in Italië. De 45-jarige oefenmeester wist Juventus vorig jaar naar de derde opeenvolgende Scudetto te leiden, voordat hij in de zomer aan de slag ging als bondscoach van het Italiaanse elftal.

Conte wist vorig seizoen met Juventus wederom kampioen te worden in de Serie A. Dat deed La Vecchia Signora met een recordaantal punten. In de 38 competitiewedstrijden wist de zwart-witte formatie maar liefst 102 punten te verzamelen. "Het is alweer de derde keer dat ik deze award krijg, ik ben er ondersteboven van. Het is wel verdiend, kijkend naar wat we vorig seizoen bereikt hebben", aldus Conte, die overigens op een lijst staat met verdachten in een matchfixing-zaak.

Alle coaches in de Serie A en Serie B mochten hun stem uitbrengen in de verkiezing voor coach van het jaar. Vincenzo Montella van Fiorentina eindigde als tweede, AS Roma-coach Rudi Garcia werd derde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen