Feyenoord zet streep door vernieuwbouwplan De Kuip

9 maart 2015, 19:55

Het vernieuwbouwplan van De Kuip is van de baan. De directies en raden van commissarissen van Stadion Feijenoord en BVO Feyenoord en Feyenoord Founders Consortium (FFC, bestaande uit BAM, AM en Siemens) zijn niet tot een akkoord over de vernieuwbouw van het stadion gekomen. Dat meldt Feyenoord via de officiële kanalen.

"Na een uiterst zorgvuldig proces zijn beide partijen tot deze conclusie gekomen", meldt de Rotterdamse club. In april 2014 werd de voorkeur uitgesproken voor de vernieuwbouwvariant van FFC, maar tijdens het uitwerken van de plannen (tot en met november 2014) kwam naar voren dat de kosten veel hoger dan gepland zouden uitvallen.

Er werd gewerkt aan een alternatief plan, dat financieel wél haalbaar was, maar er is geconcludeerd dat deze ook niet tot het gewenste resultaat zou leiden. De onderhanderlingen leken lange tijd een positieve afloop te kunnen hebben, maar uiteindelijk is de stekker eruit getrokken.

"Ik betreur dat we dit besluit hebben moeten nemen", zegt René van Ierschot namens de projectleiding: "We gaan ons beraden op de nieuw ontstane situatie. Ik spreek mijn dank en waardering uit vooral naar FFC maar ook naar de Gemeente Rotterdam en alle anderen die zich hebben ingezet voor dit plan. Zij hebben net zoals wij er alles aan gedaan om dit te laten slagen. Het is helaas niet gelukt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen