Welbeck knikkert oud-werkgever Man United uit FA Cup

9 maart 2015, 22:41

Louis van Gaal zal in zijn eerste seizoen bij Manchester United geen prijs pakken, tenzij er een wonder plaatsvindt in de Premier League. De Mancunians zijn er maandagavond niet in geslaagd om de halve finale van de FA Cup te bereiken. Op het eigen Old Trafford werd met 1-2 verloren van Arsenal. Uitgerekend Danny Walbeck, een kind van Man United, deed zijn oud-werkgever de das om door de winnende treffer aan te tekenen.

De krachtmeting tussen Man United en Arsenal was op voorhand niet alleen zeer aantrekkelijk, maar ook meer dan belangrijk te noemen. De winnaar van de bekerconfrontatie zou namelijk meteen de beste papieren hebben om de FA Cup te winnen. In een eerder stadium van het prestigieuze bekertoernooi werden clubs als Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur en Southampton namelijk al stuk voor stuk geëlimineerd. Zodoende heeft Arsenal nu goede kans om haar FA Cup-titel te prolongeren. Het zou wat zijn, twee prijzen in twee jaar, na een prijzendroogte van bijna tien jaar. Liverpool zit overigens nog wel in het toernooi, maar deze club speelt nog een replay tegen Blackburn Rovers (uit).

Met de jarige Daley Blind (25) in de basis van Man United en zonder de geblesseerde Robin van Persie ontvouwde zich een enerverend duel in Manchester, met een zeer hoge intensiteit. Beide topclubs leken zich goed bewust te zijn van de belangen en bovendien was er sprake van een echte prestigestrijd. De klassieke bekerkraker golfde heen en weer, met veel kansen en overtredingen, maar ook met veel fouten.

Voor de beslissende treffer van Welbeck stond er een 1-1 tussenstand op de borden. De mee opgekomen Nacho Monreal bracht Arsenal binnen een half uur spelen op 0-1, na een zeer fraaie actie van Alex Oxlade-Chamberlain. De aangever moest later in het duel de strijd staken, hij greep naar zijn hamstring. Vlak nadat Monreal The Gunners aan de leiding had gebracht, maakte Man United gelijk. Wayne Rooney knikte een voorzet van Angel Di Maria fraai tegen de touwen. De gelijkmaker was echter dus niet genoeg voor de winst of het afdwingen van een replay in de kwartfinale van de FA Cup.

Hoewel de wedstrijd gelijk opging, maakte Arsenal wel meer aanspraak op de zege dan Man United. De formatie van manager Arsene Wenger maakte minder fouten en was gevaarlijker voor het doel. Bovendien hadden de Londenaren veel minder overtredingen nodig dan de thuisploeg. Van Gaal zag een meer dan een handvol van zijn spelers tegen een gele kaart aanlopen en Di Maria kreeg zelfs rood. De Argentijn, die nog niet tot bloei heeft kunnen komen in Manchester, kreeg geel voor een schwalbe en vond het daarna nodig om aan het shirt van de scheidsrechter te zitten. Het werd er alleen maar moeilijker op voor Man United, dat uiteindelijk dus Arsenal naar de halve eindstrijd zag gaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen