Steun voor Van Gaal: "Hij is net twee minuten binnen"

10 maart 2015, 09:07

Bij Ajax, FC Barcelona en Bayern München slaagde Louis van Gaal erin om in zijn eerste seizoen een prijs te pakken, maar bij Manchester United gaat dat niet lukken. Door de nederlaag in de kwartfinale van de FA Cup tegen Arsenal is de laatste kans op eremetaal verkeken voor de roemruchte club en dat doet pijn bij de fans. Van Gaal ligt onder vuur, maar clubicoon Roy Keane neemt het op voor de Nederlander.

Keane speelde twaalf jaar voor Manchester United en won in die periode zeven landstitels, vier FA Cups en een Champions League. Nu zit de club in een heel andere fase, weet hij. Om de absolute top weer te bereiken, is volgens hem tijd nodig. Een trainer wegsturen lost niets op, stelt hij bij de BBC. "Veel fans begrijpen niet hoe het is om een grote club als Manchester United te leiden. De clubleiding had David Moyes meer tijd moeten geven, maar dat gebeurde niet. Wat zouden ze nu willen doen? Van Gaal wegsturen en weer opnieuw beginnen? Van Gaal is net twee minuten binnen. Het kost tijd, je moet de boel letterlijk helemaal opnieuw opbouwen."

Het enige doel voor Manchester United in de laatste maanden van dit seizoen is de competitie, waar bij de eerste vier geëindigd moet worden om Champions League-voetbal veilig te stellen. Dat wordt nog een hele klus, weet Keane. "Het zou een ramp zijn als dat niet lukt. Maar het grote probleem van de club is nu dat mensen steeds terugdenken aan de successen van de vorige tien jaar. Er moet vooruit worden gekeken, met de huidige spelers en de huidige coach. Blijf achter hem staan. Ik denk nog steeds dat een plek bij de top vier mogelijk is."

In de Premier League staat Manchester United voorlopig vierde, twee punten voor nummer vijf Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen