Van Gaal: "Geen spijt van verkoop Welbeck"

10 maart 2015, 09:34

De nederlaag van Manchester United tegen Arsenal in de kwartfinale van de FA Cup was extra pijnlijk omdat het winnende doelpunt werd gemaakt door Danny Welbeck, een kind van de club. Hij kreeg afgelopen zomer van coach Louis van Gaal te horen dat hij niet goed genoeg was, waarna hij verkocht werd aan Arsenal.

Van Gaal gaf er de voorkeur aan om het seizoen in te gaan met Radamel Falcao, die voor veel geld op huurbasis overkwam van AS Monaco. Maar de Colombiaan bakt er weinig van in Engeland en maakte dit seizoen pas vier goals, de teller van Welbeck staat op acht. Van Gaal had Welbeck dus beter kunnen houden, redeneren veel supporters van Manchester United. Maar de eigenzinnige Nederlander ziet dat anders, liet hij na de wedstrijd tegen Arsenal weten. "Of ik nog steeds achter mijn beslissing om Welbeck te verkopen sta? Ja. Vaak zijn spelers extra gemotiveerd als ze tegen hun oude club spelen. Maar ik vind dat we in dit geval het doelpunt cadeau gegeven hebben."

Welbeck kon scoren op Old Trafford na een te korte terugspeelbal op keeper David de Gea. De aanvaller kwam als achtjarige jongetje in de opleiding van Manchester United terecht en speelde jaren in het eerste.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen