Vertonghen geeft Kane advies: "Sla het jeugd-EK over"

10 maart 2015, 12:05

Harry Kane is dit seizoen dé revelatie van Tottenham Hotspur en misschien wel de hele Premier League. De 21-jarige aanvaller scoorde, alles bij elkaar, al 26 keer. De kans is groot dat hij later deze maand voor het eerst opgeroepen wordt voor de nationale ploeg van Engeland, maar hij is ook nog speelgerechtigd voor Jong Engeland. Daarmee zou hij in de zomer het jeugd-EK in Tsjechië kunnen spelen.

Volgens Jan Vertonghen, een teamgenoot van Kane bij Tottenham Hotspur, zou de jonge aanvaller er goed aan doen om dit jeugd-EK te laten schieten. Hij moet voorzichtig zijn op zichzelf en heeft zijn rust nodig, denkt de Belg. "Natuurlijk wil Engeland hem er graag bij hebben. Harry is een geweldige spits en kan de vedette van de ploeg worden, maar ik denk dat hij met het oog op volgend seizoen zijn rust nodig heeft", zegt hij in The Times. "Het is aan hem en ik weet dat voetballers het liefst zo veel mogelijk spelen, maar je moet voorzichtig zijn."

Vertonghen weet waarover hij praat, want zelf nam de Belgische verdediger in 2007 wél deel aan een jeugd-EK. "Al was die situatie totaal anders", vindt hij. "Het is moeilijk te zeggen of dat geholpen heeft in mijn ontwikkeling. Het was mooi voor mij, omdat ik voor het eerst mijn land mocht vertegenwoordigen. En het toernooi werd gehouden in Nederland, voor mij als speler van Ajax was dat perfect. Ik heb er destijds enorm van genoten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen