"De beste oplossing is om niet in Qatar te spelen"

10 maart 2015, 12:54

Theo Zwanziger vindt dat de FIFA alsnog moet besluiten om het WK van 2022 in een ander land dan Qatar te houden. De Duitser maakte jarenlang deel uit van het uitvoerend comité van de wereldvoetbalbond, maar legt zijn functie binnenkort neer. Volgens hem is veel misgegaan bij de toewijzing van het toernooi.

"De beste oplossing is om niet in Qatar te gaan spelen, alleen op die manier kunnen alle fouten worden hersteld", laat Zwanziger, voormalig voorzitter van de Duitse voetbalbond, weten bij radiozender Bayern 2. "Maar dat kan alleen als onderzoek uitwijst dat er ethische reglementen verbroken zijn bij de toewijzing."

Over het WK 2022 is al jaren, eigenlijk sinds de toewijzing, veel te doen. Alom wordt aangenomen dat diverse FIFA-leden zijn omgekocht of nadrukkelijk in de watten zijn gelegd door de diverse kandidaten. Bovendien bleek het, nadat Qatar het toernooi toegewezen gekregen had, helemaal niet mogelijk om in de zomer een WK in het land te houden. De enige oplossing lijkt nu om het evenement in november en december te houden. "Om meerdere redenen is Qatar helemaal niet in staat om een WK te organiseren", vindt Zwanziger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen