Bayern traint niet op strafschoppen: "Scoren is belangrijker"

10 maart 2015, 14:16

Na het 0-0 gelijkspel in Oekraïne kan de Champions League-ontmoeting tussen Bayern München en Shaktar Donetsk nog alle kanten op. Bayern heeft de beste papieren en geldt als grote favoriet, maar móet scoren. Doet de Duitse ploeg dat niet, dan is een strafschoppenserie het hoogst haalbare.

Hoewel de kans dus aanwezig is dat het duel uitdraait op strafschoppen, heeft coach Josep Guardiola zijn elftal daar niet specifiek op laten trainen. "Nee", liet de Spanjaard daags voor het duel, tijdens zijn perspraatje in München, weten. "Scoren, in de reguliere speeltijd, is belangrijker", voegde hij eraan toe.

Guardiola verwacht een pittig duel, hij onderschat Shaktar niet. "Het is een ploeg met dezelfde kwaliteiten als topclubs hier in Duitsland. Als ze in de Bundesliga zouden spelen, zou Shaktar een titelkandidaat zijn. Dit wordt een soort play-off, zoals je ook in het basketbal hebt. De teams kennen elkaar, kwaliteit moet nu de doorslag geven. Of we het gaat halen? Ik ben optimistisch en heb vertrouwen in mijn team. We moeten winnen."

Bayern München en Shaktar Donetsk staan woensdagavond om 20.45 uur tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen