Schalke komt nét tekort na sensatie in Madrid

Ger
10 maart 2015, 22:51   Bijgewerkt: 10 maart 2015, 23:09

Real Madrid heeft op zeer moeizame wijze de kwartfinale van de Champions League bereikt, ten koste van Schalke 04. De titelhouder leek simpel te kunnen afrekenen met de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar na een 0-2 zege in Gelsenkirchen, maar het kwam meerdere malen behoorlijk in de problemen. Na een sensationele wedstrijd met een nagelbijtende slotfase, hield Real de schade uiteindelijk beperkt genoeg en ontsnapte het op het nippertje aan uitschakeling: 3-4.

Toch leek het een vrij simpele avond te worden voor Real. In het eigen Estadio Santiago Bernabéu mocht het een prima overwinning in Gelsenkirchen verdedigen. Daar werd het 0-2, dankzij doelpunten van Ronaldo en Marcelo. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Totdat Schalke al snel op voorsprong kwam via Christian Fuchs. De Oostenrijker stond helemaal vrij na een strakke voorzet, die Klaas-Jan Huntelaar en Max Meyer slim lieten lopen. Fuchs schoot de bal via Iker Casillas in de korte hoek en zette de Duitsers op voorsprong in Madrid.

Toen de titelhouder vlak voor en vlak na de pauze echter weer het net vond, leek het te zijn gespeeld. De Madrilenen toonden zich zoals al vaker het gevaarlijkst van alle andere ploegen in het toernooi vanuit hoekschoppen. Ronaldo kwam torenhoog en was niet te stoppen in de lucht. Hij knikte de bal voor de tweede keer op de avond overtuigend in de verre hoek achter de jonge Schalke-doelman Timon Wellenreuther. Even later werd het ook 3-2 en leek Real niet meer in de problemen te kunnen komen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen