"ADO heeft nog geen cent uit China ontvangen"

11 maart 2015, 07:44

Maarten Fontein stapte vorig week op als algemeen directeur van ADO Den Haag, omdat hij genoeg had van de 'onzekerheden' die de Chinese overname van de club teweeg heeft gebracht en hij niet als 'loopjongen' wilde fungeren. De 63-jarige Leidenaar stelt dat ADO nog altijd geen geld ontvangen heeft van de nieuwe eigenaar Hui Wang.

"ADO heeft nog geen cent uit China ontvangen! Dus de onwetende kan wel roepen: Wie betaalt, bepaalt!, maar zelfs dat gaat nog niet op", bromt Fontein een week na zijn vertrek bij de Residentieclub tegenover Voetbal International. "Dat is zorgwekkend, want alleen al op de korte termijn is dat noodzakelijk. Denk aan de contracten die aflopen, potentiële nieuwe spelers, versterking voor de organisatie..."

"En dan heb ik het niet eens over de financiële eisen die de KNVB de club stelt, met een begroting die moet worden ingediend", gaat Fontein verder. "Zolang de geldstroom er niet is, en er geen duidelijkheid bestaat, is dat heel zorgwekkend. Dan moet je er helemáál niet aan denken dat de club op z'n Chinees wordt geleid, want dan komt een herhaling van de soap van de afgelopen zes maanden", weet de voormalig bestuurder van Ajax en AZ.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen