PSV wil dat helft A-selectie uit zelfopgeleide spelers bestaat

11 maart 2015, 08:25

PSV haalt diverse jeugdspelers weg bij andere clubs, maar ook de eigen opleiding blijft hoog in het vaandel staan in Eindhoven. Dat zegt hoofd jeugdopleiding Art Langeler, die momenteel in Engeland een leerzaam rondje langs de trainingscomplexen van Manchester United, Manchester City en Liverpool maakt. PSV heeft veel ambitie als het gaat om het opleiden en inpassen van jeugdspelers.

Afgelopen zaterdag maakte Jorrit Hendrix in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-3 winst) na bijna drie maanden afwezigheid zijn terugkeer in de basisopstelling. "Jorrit is het voorbeeld van hoe een ontwikkeling van een jeugdspeler richting een eerste elftal zou moeten zijn", zegt Langeler in De Telegraaf. "Na twee jaar bij het eerste zou hij volgens het ideaalplaatje volgend seizoen moeten uitgroeien tot basisspeler", geeft de hoofd jeugdopleiding van PSV aan.

PSV balanceert een beetje tussen het inpassen van jeugdspelers en het halen en behouden van gerenommeerde spelers als Andrés Guardado en Luuk de Jong. "Onze doelstelling is om de helft van de A-selectie uit zelfopgeleide spelers te laten bestaan. Momenteel zitten we op elf van de 24 spelers, dus dat hebben we al zo goed als bereikt", zegt Langeler. Van de elf vaste basisspelers komen alleen Memphis Depay en Jeroen Zoet uit de eigen academie. Spelers als Marcel Ritzmaier, Joshua Brenet en Abel Tamata komen er nog niet echt aan te pas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen