Reijners 'aardig tevreden' over optreden Oranje-vrouwen

11 maart 2015, 09:51

De Nederlandse voetbalsters werken vandaag (woensdag) hun laatste wedstrijd op de Cyprus Cup af. De Oranje Leeuwinnen strijden met Schotland om de zevende plaats, nadat de eerste drie optredens twee gelijke spelen en een nederlaag brachten. Ondanks de magere resultaten blikt bondscoach Roger Reijners met tevredenheid terug op het toernooi.

Nederland begon met een 1-0 nederlaag tegen Australië op Cyprus, daarna werd er gelijkgespeeld tegen Finland (1-1) en Engeland (1-1). "Ik ben aardig tevreden", zegt Reijners desondanks tegen de NOS. "Tegen Australië en Engeland hebben we ons kunnen meten met tegenstanders die hoger staan dan wij op de wereldranglijst. Ploegen van een heel ander kaliber dan we in de WK-play-offs tegenkwamen. Tegen Engeland, de mondiale nummer zes, hebben we grote fasen gedomineerd. Maar we hebben nog niet gewonnen, dat klopt."

Reijners vindt dat zijn ploeg verder is dan twee jaar geleden, toen er teleurstellend gepresteerd werd op het EK in Zweden. "Sinds het EK zijn we vooral aanvallend gegroeid. We hebben voorin speelsters van topniveau en daar willen we ons spel nu ook op afstemmen. Veel balbezit, goed positiespel en van daaruit kansen creëren. Daarin willen we nu doorpakken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen