Feyenoord kijkt verder na afketsen vernieuwbouw Kuip

11 maart 2015, 10:54

Op een persconferentie heeft Feyenoord tekst en uitleg gegeven over het feit dat de vernieuwbouwplannen van De Kuip van de baan zijn. René van Ierschot, voorzitter van de stuurgroep Stadionvernieuwing, heeft het besluit om een streep te zetten door de plannen toegelicht. Stadion Feijenoord en BVO Feyenoord begonnen tien maanden geleden, na het advies van de verkenners, met Feyenoord Founders Consortium (FFC) aan de uitwerking van het plan, maar er werd uiteindelijk geen akkoord bereikt.

Feyenoord wil De Kuip 'toekomstbestendig' maken, waardoor er in de toekomst meer inkomsten gegenereerd kunnen worden en er meer faciliteiten zullen komen. Er werd dus geconcludeerd dat dit met de voorgestelde plannen niet lukt. BAM vroeg 215 miljoen plus indexering voor een stadion met minder voorzieningen. "Kort en goed gezegd komt het er op neer dat Feyenoord met deze aanbieding een investeringsrisico zou nemen van ruim boven de 220 miljoen euro, in de wetenschap dat in elk geval de eerste vijf tot tien jaar het spelersbudget maar zeer marginaal zou kunnen worden verhoogd. Feyenoord heeft daarom moeten besluiten de onderhandelingen te staken", legt Van Ierschot uit.

De verkenners (Wim van Sluis, Hans Vervat en Jos van der Vegt) spraken in april 2014 hun voorkeur uit voor die de vernieuwbouwvariant van FFC/BAM, maar deze is dus simpelweg te duur. Er werd gezocht naar een alternatief plan. Deze leek aanvankelijk gevonden te worden, maar de onderhandelingen stokten alsnog in de laatste fase. Feyenoord ging voor een uiterste prijs van 206 miljoen euro, BAM kon niet minder dan 215 miljoen euro vragen.

Het is nog niet duidelijk wat er nu gaat gebeuren. "Er is geen plan B. Alle aandacht en energie is gestoken in de uitwerking van het FFC plan. Vast staat dat De Kuip niet het eeuwige leven heeft. Vast staat ook dat de ambitie blijft om de spelersbegroting van Feyenoord omhoog te krijgen. We houden nu alle opties open. En zullen de komende maanden dus naar de plannen van Red de Kuip kijken, maar ook naar die van eventuele andere verbouw- of nieuwbouwinitiatieven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen