Jong Vitesse neemt plek Jong Twente mogelijk over

11 maart 2015, 14:01

Het is goed mogelijk dat Jong Vitesse met ingang van volgend seizoen haar intrede maakt in de Jupiler League. De Arnhemse beloften kunnen de plek van Jong FC Twente wellicht overnemen. Jong Vitesse gaat momenteel aan kop in de beloftencompetitie en de club is bovendien een voorstander van deelname aan de voetbalpiramide, die opgezet wordt.

Jong Twente heeft zich vanwege de financiële situatie van de Enschedese club teruggetrokken uit de eerste divisie en het zomaar eens kunnen zijn dat Jong Vitesse voor de Tukkers in de plaats komt. Het was al bekend dat de Arnhemmers samen met Feyenoord openstonden voor het instromen in De Jupiler League en de Rotterdammers haakten onlangs af.

"De keuze hoe de Jupiler League vorm te geven na het wegvallen van Jong FC Twente ligt bij het bestuur betaald voetbal", reageert technisch directeur Mo Allach van Vitesse tegenover Voetbal International. "Dat onderzoekt allerlei scenario's. Dat wij positief zijn over de voetbalpiramide staat buiten kijf. Niet voor niets hebben wij aangegeven met Jong Vitesse daaraan te willen meedoen. Vooruit lopen op de zaken heeft op dit moment geen zin. We houden de ontwikkelingen in de gaten en hebben op reguliere basis contact met de KNVB."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen