Tiental PSG schakelt Chelsea uit in verlenging

Ger
11 maart 2015, 23:30   Bijgewerkt: 11 maart 2015, 23:41

Paris Saint Germain heeft op knappe wijze een ticket voor de laatste acht van de Champions League afgedwongen. De kansen van de duurbetaalde Franse ploeg leken in de return bij Chelsea verkeken toen Zlatan Ibrahimovic in de eerste helft een rode kaart incasseerde. PSG dwong uiteindelijk in de verlenging de beslissing af door de 2-2 te maken, waarmee op doelsaldo de kwartfinales werden bereikt.

De uitschakeling is voor Chelsea een flinke streep door de rekening. Met name coach José Mourinho had het winnen van de Champions League dit seizoen hoog op zijn verlanglijstje gezet. De Portugees wil, na Bob Paisley en Carlo Ancelotti, dolgraag de derde trainer worden die het belangrijkste Europese bekertoernooi drie keer op zijn naam weet te schrijven. Mourinho was eerder met FC Porto en Internazionale wél succesvol in de Champions League. Chelsea kan zich nu volledig richten op de titelstrijd in de Premier League. Daarin hebben The Blues al geruime tijd de beste papieren om kampioen te worden.

Kuipers

Kuipers

Na de uitsluiting van Ibrahimovic had Kuipers moeite om de orde te handhaven. De heetgebakerde Thiago Motta kreeg al snel geel en daarna verdwenen ook de namen van Oscar en Blaise Matuidi in het boekje van de Nederlandse scheidsrechter. Kuipers haalde zich vlak voor rust bovendien de woede van het thuispubliek op de hals door Chelsea geen penalty te geven nadat Diego Costa licht was aangetikt door Cavani. Kort na de hervatting hielp Willian de thuisploeg bijna alsnog aan de openingstreffer. De invaller nam uit een vrije trap verrassend de korte hoek onder vuur, maar keeper Salvatore Sirigu stond zijn mannetje.

Thiago Silva leidde al vroeg in de verlenging de 2-1 in. De PSG-captain raakte de bal bij een kopduel volkomen onnodig met zijn hand. Kuipers gaf Chelsea terecht een strafschop, die koeltjes werd benut door Eden Hazard. De zuinig spelende Engelse topclub dacht het ticket voor de volgende ronde daarmee binnen te hebben, maar PSG weigerde zich neer te leggen bij een naderende exit. Nadat Courtois al twee keer de 2-2 had voorkomen, moest de sluitpost zich in de 114ste minuut alsnog gewonnen geven. Thiago Silva herstelde zijn eerdere fout door met een kopbal de gelijkmaker te scoren. Die treffer was goud waard na de eerdere 1-1 in Parijs.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen