Blanc euforisch: "Briljant optreden van de hele groep"

12 maart 2015, 08:44

De triomf van woensdagavond is waarschijnlijk de mooiste prestatie van Paris Saint Germain in de afgelopen jaren. De ploeg van coach Laurent Blanc speelde vanuit een matige uitgangspositie (1-1 in Parijs en een rode kaart in de eerste helft voor Zlatan Ibrahimovic) na verlenging met 2-2 gelijk tegen Chelsea, waardoor de kwartfinale van de Champions League werd bereikt.  "Het is verdiend", vindt Blanc.

"Ik ben moe, maar zeer blij", sprak een uitgeputte Blanc na de spannende wedstrijd op Stamford Bridge. "We hebben het over twee wedstrijden verdiend om door te gaan, als we eerlijk zijn. Wij hadden meer voetballende intenties dan Chelsea en creëerden veel meer kansen. We hadden uiteraard niet gepland om met tien man te komen staan, maar bleven met een ambitie spelen", aldus de keuzeheer van PSG.

Ondanks de situatie met een man minder hielden de Fransen zich prima staande in Londen. "We hebben het defensief gezien zeer goed gedaan. Ons centrale duo was verdedigend uitstekend en aanvallend ook aanwezig in de standaardsituaties", doelt Blanc op de trefzekere David Luiz en Thiago Silva. "Ze waren fantastisch, maar dat gold voor het hele team. Het was een briljant optreden van de hele groep."

"We streven ernaar om één van de topclubs in Europa te zijn, we willen zo hoog mogelijk staan. Deze wedstrijd is een referentiepunt in het proces waarin we zitten. Het is een belangrijke stap in de recente historie van de club en daar ben ik heel blij mee", besluit Blanc.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen