Nieuw stadion Feyenoord mag meer kosten dan renovatie

12 maart 2015, 09:01

Feyenoord zette deze week een streep door de vernieuwbouwplannen van De Kuip en gaat nu verder kijken naar een nieuw onderkomen. Vertrekkend president-commissaris Dick van Well stelt dat de club uit Rotterdam-Zuid niet in paniek is na het afketsen van de deal met bouwbedrijf BAM en kondigt zelfs aan dat de club los van de NV Stadion Feijenoord een nieuw trainingscomplex voor de jeugd wil realiseren.

"De Feyenoord Academy krijgt de faciliteiten die nodig zijn om talenten te blijven produceren", zegt Van Well in De Telegraaf. "We gaan in overleg met de gemeente Rotterdam gewoon vol gas door. Op Varkenoord moeten snel een sportcomplex en een hoogwaardige trainingsaccommodatie komen", aldus de vertrekkend president-commissaris

De vernieuwbouwplannen die er lagen zijn dus van de baan, waardoor een nieuw stadion weer een optie wordt. "We gaan niet stilzitten tot het najaar", zegt René van Ierschot, president-commissaris van de rvc van het stadion. "Er volgt een sterke evaluatie. Maar het is duidelijk dat we een stadion nodig hebben dat we niet alleen 30 dagen per jaar voor het voetballen gebruiken. De andere 330 dagen willen we er ook opbrengsten uit halen. Dan zijn de kosten van het stadion beter gedekt en blijft er meer geld over voor het voetbal."

Feyenoord wilde voor het renovatieproject niet verder gaan dan 200 miljoen euro, maar het is niet zo dat dit de barrière is voor de prijs van een nieuw stadion. "Voor 200 miljoen euro kun je geen nieuw stadion bouwen, waar wij 40 jaar of nog veel langer in gaan spelen en verblijven", aldus van Ierschot. Er hebben zich al massaal architecten en plannenmakers gemeld bij Feyenoord.

Van Well benadrukt dat uiteindelijk de sportieve belangen het belangrijkste zijn. "We willen het huidige spelersbudget van 12 miljoen euro minimaal verdubbelen tot zo'n 25 miljoen euro om in de buurt van Ajax en PSV blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen