Japan stelt WK-coach Algerije aan als bondscoach

12 maart 2015, 11:12

De voetbalfederatie van Japan heeft een nieuwe bondscoach gevonden. Vahid Halilhodzic is door de Aziaten aangesteld als nieuwe trainer. De Bosniër, die op het WK aan het roer stond bij de nationale ploeg van Algerije, is de opvolger van Javier Aguirre. De Mexicaan werd afgelopen maand ontheven uit zijn functie, na het voor Japan mislukte toernooi om de Azië Cup.

De 62-jarige Halilhodzic wist met Algerije te verrassen op het WK van afgelopen zomer in Brazilië. De tacticus wist verrassend de knock-outfase te halen en zorgde daarmee voor een primeur bij het Afrikaanse land. Het contract van de nieuwe bondscoach van Japan loopt tot en met het WK 2018 in Rusland. Hij zit later deze maand voor het eerst op de bank, bij de interlands tegen Tunesië en Oezbekistan.

Japan kon op het WK geen potten breken onder de Italiaanse coach Alberto Zaccheroni en op de Azië Cup waren de prestaties onder Aguirre ook zeer teleurstellend. Bij de laatste acht blameerden de Japanners zich tegen de Verenigde Arabische Emiraten

Voormalig Deens international en Swansea City-manager Michael Laudrup was ook een kandidaat voor de klus bij Japan, evenals Luciano Spaletti (ex-Zenit St. Petersburg).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen