Guardiola: "Met een man meer was het eenvoudiger"

12 maart 2015, 12:10

Bayern München bleef in de heenwedstrijd tegen Shaktar Donetsk nog steken op een doelpuntloze remise, maar de Duitsers maakten woensdagavond in de eigen Allianz Arena korte metten met de Oekraïense opponent. Het werd maar liefst 7-0, waardoor de kwartfinale van de Champions League zeer overtuigend gehaald werd.

"Natuurlijk zijn we tevreden. Het is een duidelijk resultaat", zei trainer Pep Guardiola na afloop van de eclatante zege. Bayern kwam na drie minuten spelen al met een man meer te staan, toen een verdediger van Shaktar een rode kaart kreeg. "Dat maakte het wel wat eenvoudiger. Shaktar heeft geen enkele goede kans gecreëerd. We spelen de kwartfinale, dat is wat we verwachtten en wilden", aldus de Spanjaard.

Guardiola opteerde voor een ultra-aanvallende formatie. "Het was de eerste keer in mijn carrière als coach dat ik voor een systeem met vijf aanvallers speelde. We domineerden de wedstrijd, maar nogmaals: met een man meer was het natuurlijk makkelijker", plaats de coach van Bayern het in perspectief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen