Overzicht: de categorie-indeling van de KNVB

12 maart 2015, 13:30

De KNVB heeft vandaag (donderdag) de nieuwe categorie-indeling van clubs in het betaald voetbal via haar officiële kanalen gepresenteerd. Deze heeft de licentiecommissie van de voetbalbond samengesteld aan de hand van de ingediende begrotingscijfers voor het seizoen 2014/2015.

Er zitten twaalf clubs in categorie 1, dat zijn er zes meer dan vorig jaar. Deze clubs scoren een duidelijke onvoldoende en moeten daarom werken aan financieel herstel. Ze moeten een plan van aanpak opstellen en worden nauwlettend in de gaten gehouden door de licentiecommissie van de KNVB. Lukt dit niet, dan volgen er sancties. Dat weet FC Twente maar al te goed, aangezien het deze week een straf van drie punten in mindering heeft gekregen. Naast de Tukkers zitten NAC Breda, PEC Zwolle en FC Dordrecht namens de Eredivisie in deze alarmerende categorie, waar ook acht Jupiler League-clubs deel van uitmaken.

Dertien clubs maken deel uit van de tweede categorie, negen clubs zijn financieel volledig gezond en werden derhalve ingedeeld in categorie 3.

De categorie-indeling van de KNVB

Categorie 1

De Graafschap, Fortuna Sittard, NAC Breda, FC Twente, PEC Zwolle, Roda JC, RKC Waalwijk, NEC, FC Dordrecht, VVV Venlo, Telstar  en FC Den Bosch.

Categorie 2

ADO Den Haag, FC Eindhoven, FC Emmen, FC Groningen, FC Utrecht, FC Volendam, Excelsior, Sparta Rotterdam, Helmond Sport, MVV Maastricht, AZ, Vitesse en Willem II.

Categorie 3

Ajax, Almere City FC, SC Cambuur, FC Oss, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo, PSV, sc Heerenveen en Feyenoord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen