Van Ruiven verlaat Sparta voor functie bij KNVB

12 maart 2015, 14:45

Lennard van Ruiven stopt als hoofd jeugdopleiding bij Sparta Rotterdam, zodat hij per 1 april als coördinator voetbalontwikkeling bij de KNVB aan de slag kan gaan. Dat melden beide partijen via de officiële kanalen. Bij de voetbalbond zal hij onder meer de afdeling voetbalontwikkeling organiseren en aansturen.

"Het afscheid bij Sparta valt me zwaar", zegt de 47-jarige Van Ruiven op de clubwebsite. "Voor mij is het één van de beste jeugdopleidingen van Nederland. De club blijft, ondanks het spelen in de Jupiler League, volop inzetten in het opleiden van eigen spelers en trainers. Dat ik daar de afgelopen jaren heb mogen werken is een enorme verrijking geweest. Ik zie het als een enorme uitdaging om me bij de KNVB in te gaan zetten voor talentontwikkeling in de volle breedte van het Nederlandse voetbal."

Leo Beenhakker, bestuurslid technische zaken bij Sparta, vindt het jammer dat Van Ruiven uit Het Kasteel vertrekt. "Maar aan de andere kant is het een stap die je iemand niet kan onthouden. Per 1 april zal Lennard aan de slag gaan in de Zeister bossen, maar we hebben wel afgesproken dat hij tot 1 juli nog inzetbaar is voor Sparta Rotterdam zodat wij de tijd hebben om de komende periode te benutten voor een goede opvolging."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen