"Feyenoord, Vitesse, PEC en wij spelen om plaats drie"

12 maart 2015, 15:18

De motor van AZ draait de afgelopen tijd op volle toeren, maar de Alkmaarders werden vorige week hardhandig met beide benen op de grond gezet. De ploeg van coach John van den Brom ging met een tennisscore (6-2) onderuit bij FC Utrecht. Komende vrijdag staat de pittige uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. "De enige reactie op zo'n nederlaag is om tegen Vitesse een goede wedstrijd te spelen."

Het einde van de competitie komt langzaam maar zeker in zicht, weet Van den Brom. "We zitten acht wedstrijden voor het einde van de competitie. Ik denk dat er vier ploegen zijn die elkaar in het vizier hebben. Dat is Feyenoord, dat zijn wij, dat is Vitesse en dat is PEC Zwolle. Ik denk dat wij met z'n vieren voor de derde plaats spelen en de rest komt elkaar weer tegen in de play-offs", zegt de coach van AZ op de website van zijn werkgever.

Het treffen met Vitesse is voor Van den Brom bijzonder. "Ik heb er twaalf jaar gespeeld en ben er ook trainer geweest, dus het is een club die veel voor me heeft betekend. Ik volg Vitesse met meer interesse dan andere clubs en heb ze dit seizoen vaak een goede indruk zien achterlaten. Pas sinds de winterstop koppelen ze het ook aan goede resultaten. Ik denk dat je nu pas het echte Vitesse ziet."

Van den Brom kan in Arnhem geen beroep doen op de geblesseerde Celso Ortiz (gebroken onderarm) en de geschorste Nemanja Gudelj. "Na zo'n wedstrijd als tegen FC Utrecht kun je als trainer gebruik maken van veel mogelijkheden. Vandaar dat we morgen iets anders gaan spelen dan afgelopen zondag. Thom Haye gaat in ieder geval de plaats van Gudelj innemen op het middenveld", verklapt de keuzeheer van AZ.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen