Sevilla wint ruim bij Villarreal, Everton klopt Dinamo Kiev

12 maart 2015, 23:27   Bijgewerkt: 13 maart 2015, 00:08

Titelverdediger Sevilla FC staat al met één been in de kwartfinales van de Europa League. De Andalusiërs wonnen donderdag de eerste ontmoeting bij de laatste zestien met 1-3 van Villarreal, waardoor de return van volgende week in eigen stadion tot een formaliteit verworden lijkt. Bij Everton - Dinamo Kiev is de spanning groter. De Engelsen wonnen op het eigen Goodison Park, maar de Oekraïners hebben wel een uitdoelpunt gemaakt: 2-1.

Dertien seconden. Zo lang duurde het, voordat Sevilla FC op 0-1 kwam in het El Madrigal van Villarreal. Vitolo scoorde op aangeven van Kevin Gameiro en evenaarde daarmee het snelste doelpunt ooit in de Europa League van AEK Athene-speler Ismael Blanco. Stephane M'Bia knikte in de 26ste minuut de 0-2 tegen de touwen. Daarmee had Sevilla al snel een mooie marge te pakken, terwijl haar voorsprong op Villarreal in La Liga slechts één punt bedraagt.

Luciano Vietto bracht in de 48ste minuut de spanning terug. De Argentijn kreeg de bal na een rommelige situatie voor de voeten en tikte van dichtbij binnen. Een ommekeer zat er niet in voor Villarreal, zo bleek al snel. Want Gameiro volleerde in de vijftigste minuut de 1-3 binnen en dat bleek ook de eindstand.

Zonder de geblesseerde Jeremain Lens was het Dinamo Kiev dat de score opende in het uitduel met Everton. Oleg Gusev trof doel in de veertiende minuut. Met dank aan Romelu Lukaku stapte Everton toch winnend van het veld. De Belg leverde in de 39ste minuut de pass waaruit Steven Naismith de 1-1 liet aantekenen en benutte in de 82ste minuut een strafschop (2-1).