FC Groningen treft 'kampioen': "Ook als ze niet van ons winnen"

13 maart 2015, 16:15

Coach Erwin van de Looi van FC Groningen weet het zeker: zijn ploeg speelt komende zondag tegen de nieuwe kampioen van de Eredivisie. Hij twijfelt er niet aan dat de titel dit jaar naar PSV gaat. "Ook als ze zondag niet van FC Groningen weten te winnen, zullen ze kampioen worden", zegt hij op de site van zijn club.

"Het is een prima ploeg, die er dit seizoen duidelijk bovenuit steekt in de Eredivisie. Zowel qua individuele kwaliteit als met een bepaalde winnaarsmentaliteit en spirit. Het is een ploeg met een dynamische linkerkant met Guardado, Depay en Willems, die een gevaarlijke voorzet in huis heeft. En daarnaast is De Jong belangrijk als aanspeelpunt met om hem heen veel lopende middenvelders", luidt de analyse van Van de Looi.

En hoewel de coach van FC Groningen vol lof is over de tegenstander, gelooft hij in een verrassing. "Het is een prachtige uitdaging om resultaat tegen ze te halen, maar we weten dat het kan. Een goed begin is cruciaal. Daarbij moeten we goed voetballen en scherp verdedigen. In de beginfase moeten we bijvoorbeeld goed herkennen hoe PSV druk gaat zetten. Doen ze dat met de middenvelders, met de drie spitsen of alleen Luuk de Jong. En we moeten ook scherp zijn op het moment dat we de bal verliezen. In de verdediging moeten we zo weinig mogelijk fouten maken, ons mannetje staan en de duels pakken. Daarin zit de uitdaging."

Jarchinio Antonia en Johan Kappelhof keren terug bij de selectie, achter de namen van Danny Hoesen en Hans Hateboer staat een vraagteken. "Hateboer heeft woensdag zijn knie overstrekt en bleef uit voorzorg binnen. Danny Hoesen was ziek en vandaag niet in staat om te trainen", zegt Van de Looi daarover. Nick Bakker en Hilal Ben Moussa ontbreken nog altijd, ook voor Michael de Leeuw komt het duel in Eindhoven te vroeg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen