ADO mogelijk met vijf aanvallers: "Ik overweeg het wel"

13 maart 2015, 16:50

ADO Den Haag treedt komend weekend mogelijk met een ultra-offensieve ploeg aan tegen Heracles Almelo. Coach Henk Fraser overweegt om te starten met vijf aanvallers: Mike van Duinen, Michiel Kramer, Roland Alberg, Aleksandr Iakovenko en Wilson Eduardo. Hij trainde vrijdag op deze wijze.

"Het was de moeite waard om het te proberen", zegt Fraser bij RTV West over het experiment tijdens de afsluitende training. De oud-verdediger sluit niet uit dat dit een vervolg krijgt in de wedstrijd en dat er dus vijf aanvallers in de basis starten. "Ik overweeg het wel. Het is duidelijk dat wij verdedigend te veel steekjes laten vallen. Dus moeten wij het verschil in balbezit maken. Ben je dominanter, ben je dwingender, heb je mensen die verdedigers en middenvelders kunnen binden, betekent dat dat je in theorie minder zou moeten verdedigen."

De opmerkelijke tactiek zou ten koste gaan van Dion Malone, over wie Fraser niet tevreden is. "Ik ben heel erg gecharmeerd van Malone op het middenveld. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat de laatste weken Malone in balbezit niet het niveau haalt wat hij normaal gesproken haalt", aldus de coach, die niet bang is om een verrassing uit de hoge hoed te toveren in deze fase van het seizoen. "Je neigt wel hier en daar naar een gok."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen