Coach Heerkes gaat aan de slag bij FC Emmen

13 maart 2015, 17:02

Na omzwervingen in Hongarije (Honvéd Budapest) en China (Jiangsu Sainty), keert Gert Heerkes terug naar Nederland. De coach treedt vanaf komende zomer in dienst bij FC Emmen, waar hij de rechterhand wordt van de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer. Hij heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Heerkes beschikt over veel ervaring, hij zat in het verleden als hoofdcoach op de bank bij Heracles Almelo, Willem II en BV Veendam. Ook was hij actief bij sc Heerenveen, als assistent van Jan de Jonge.

Voordat hij in het betaald voetbal belandde, was Heerkes coach van PH Almelo, SV Gramsbergen, Quick'20 en Germanicus. Bij Jiangsu Sainty, zijn laatste werkgever, was Heerkes assistent-coach. Deze ploeg toonde in de winterstop concrete belangstelling in Michael de Leeuw, maar tot een transfer kwam het niet.

Bij FC Emmen wordt Heerkes niet alleen assistent-coach, maar ook hoofd opleidingen en trainer van de A1. "Daarmee wordt een directe brug geslagen tussen de jeugdopleiding van FC Emmen en het eerste elftal. Bovendien komt er met een ervaren hoofdtrainer als Gert een flink stuk aanvullende kennis op het technisch vlak binnen de poorten van de JENS Vesting. Dit past precies in de technische visie die het bestuur en de directie voor de komende jaren hebben uitgestippeld", legt directeur Wim Beekman uit op de clubsite.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen